top of page

Cool

Het online magazine voor jongens, coolesuggesties, heeft ook een recensie gepubliceerd. Dank!

"De laatste reis van de Ballerinus is een spannend en tegelijk hartverwarmend boek. Het verhaal draait om Ravi. Hij woont helemaal alleen in een caravan op een verlaten stukje strand. Hij heeft alles goed voor elkaar: hij heeft goede vrienden waar hij op kan vertrouwen, zijn tante Leen houdt zo nu en dan een oogje in het zeil en de oude zwerfhond IJs houdt hem regelmatig gezelschap. Zijn moeder Luna is een jaar geleden overleden, helaas, en sinds die tijd staat Ravi er helemaal alleen voor.

Maar dan gebeuren er opeens veel dingen in het leven van Ravi. Als eerste meert er ineens een oude boot aan, de Ballerinus, met Sep als kapitein. Aan boord wonen ook John de papegaai en Perzikus de kater. In eerste instantie moet Ravi weinig hebben van Sep, maar dat verandert snel in een hechte vriendschap. Ten tweede krijgt Ravi van zijn tante Leen een bijzonder verjaardagscadeau: een jaarabonnement voor de dierentuin. Een nieuwe dierentuin nog wel, waar nog niemand van gehoord heeft. Nieuwsgierig als hij is gaat Ravi op zoek naar deze plek, en ontdenkt dat het een oude circusgroep betreft, die permanent een plekje heeft gevonden in hun dorpje. De dieren zijn te oud om te reizen, maar terug naar huis mogen ze niet – ook al had circusbaas Benno dat aan ze beloofd. Dat zorgt voor de nodige rumoer. Zeker als de dorpsslager de dieren ontdekt en veel geld wil verdienen met het verkopen van een leeuwenbiefstukje, apenhersentjes en andere exotische vleeswaren!

Ravi besluit dat dat niet mag gebeuren, en komt in opstand. Samen met Sep ontvoeren ze alle dieren en gaan ze samen met de Ballerinus op weg om alle dieren thuis af te zetten. Dat blijkt echter nog niet zo eenvoudig te gaan. Ten eerste hebben ze de circusbaas Benno moeten ontvoeren, hij is dus hun gevangene. Ten tweede worden ze achtervolgd door de slager, blijkt tante Leen verdwenen te zijn en hebben de dieren toch wel een hechtere band dan ze in eerste instantie hadden gedacht.

De laatste reis van de Ballerinus is een geweldig debuut van schrijfster Arienne Bolt. Het is echt een spannend geschreven boek, dat door de vlotte woordkeuze makkelijk te lezen is. De avonturen zijn een beetje spannend, maar niet te: alles komt op zijn pootjes terecht. Een licht educatief tintje zit verstopt in de wereldreis, om alle dieren naar huis te brengen. Samen kijken ze op de landkaart, vertellen ze een beetje over het gebied en wordt het thuisbrengen natuurlijk mooi omschreven."

Recent
Archief
bottom of page