top of page

Hoera! Genomineerd :-)

De Ballerinus is genomineerd voor een prijs! En nog wel de Hotze de Roosprijs 2017.

Behalve de Ballerinus zijn nog twaalf boeken genomineerd.

Al deze boeken zijn debuten. Een debuut is het eerste boek van een schrijver. De Hotze de Roosprijs is een prijs speciaal voor debutanten! Je kunt dus maar één keer genomineerd worden voor deze prijs, alleen met je eerste boek. En je kunt hem maar één keer winnen. Spannend hoor!

Het leuke is, dat kinderen deze prijs toekennen. Dat gaat zo: Leerlingen uit groep 6 en/of 7 van zestien Zaanse basisscholen lezen de genomineerde boeken van februari tot mei 2017. Ze krijgen de boeken in een leeskist op school en ze kunnen ze ook op de tablet lezen. Tussen 1 en 12 mei stemmen ze op hun favoriete boek. 16 mei wordt bekend wie de drie finalisten zijn met de meeste stemmen. Zondag 21 mei 2017 wordt op de Zaanse Schans bekendgemaakt wie dit jaar de Hotze de Roosprijs zal winnen! Tijdens de gezellige Kinderboekenmarkt vindt op het podium de prijsuitreiking plaats. Daar wordt ook bekendgemaakt welke schoolklas de beste boekverslagen heeft gemaakt en daarmee een schoolreis wint! Tot die tijd ga ik nagelbijten en duimen...

Recent
Archief
bottom of page