top of page

Limburgs boekenmonster

De mama van Neomi en blogster mamainlimburg heeft onderstaande recensie geschreven. Ik ben blij! Zie haar blog voor schattige foto's:

KIND LEEST: DE LAATSTE REIS VAN DE BALLERINUS

Boekenmonster Neomi was heel blij met de vraag of ze het boek ‘De laatste reis van de Ballerinus’ van Arienne Bolt wilde lezen. Dat wilde ze wel. Een avontuurlijk boek, waarin de jonge Ravi erachter komt wat hij het liefste wil. Op de voorkant van het hardcover boek ‘De laatste reis van de Ballerinus’ zie je een grote golf met daarop een schip met dieren en drie mensen. Deze aantrekkelijke tekening nodigt meteen uit om te gaan lezen, want je wil toch echt wel waarom die ene persoon in het reddingsbootje zit, dat nog aan het schip vastzit. Wat doen al die dieren op dat schip? Tja, maar eens lezen dan.

Het boek is gedrukt in een prettig te lezen lettertype en staat vol met mooie, gekleurde tekeningen. Soms halve pagina’s, maar vaak hele grote prenten die over twee pagina’s staan.

Ravi woont met zijn vriend IJs aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement op een dierentuin cadeau. Hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai John. De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar spreekstalmeester Benno de baas is. Ravi komt erachter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Hij besluit de dieren te redden en ze varen uit op het schip van kapitein Sep om de dieren thuis te brengen. Ze trotseren gevaren, proberen uit handen te blijven van de slager en beleven avonturen die bij een lange reis horen.

Neomi vond het een heel leuk boek. Het was spannend, interessant en leuk. Ze wou het boek eigenlijk niet aan de kant leggen, maar het was te dik om in één keer uit te lezen. Het boek ging mee naar bed, naar de woonkamer en naar school, om het verhaal maar snel weer verder te kunnen lezen. Neomi vindt de gekleurde tekeningen erg mooi en ze passen goed bij het verhaal. Soms waren ze iets anders dan wat zij zelf had bedacht bij het verhaal, maar het past prima bij het verhaal.

Het heerlijk dikke leesboek is een aanrader voor kleine avonturiers vanaf een jaar of acht. Schrijfster Arienne Bolt heeft een mooi debuut geschreven en we wachten vol spanning op het volgende boek!

Recent
Archief
bottom of page