top of page

Naar de bieb!

Jeeeee! Zeshonderdvijfentwintig Ballerinussen varen uit naar de bibliotheken!

Hier zie je de bibliotheek van kapitein Sep, in zijn stuurhut.

Een recensent van Biblion schreef een stukje voor de boekensalon:

"De wees Ravi woont in een caravan aan het water. Als hij voor zijn verjaardag een abonnement krijgt voor een dierentuin met circusdieren, ontdekt hij dat de directeur hen aan de slager wil verkopen. Samen met zijn nieuwe vriend Sep, een kapitein met pensioen, bedenkt Ravi een wild plan om de dieren te redden. Dit is het begin van een spannende wereldreis om alle dieren terug te brengen naar waar ze vandaan komen. Fantasievol, humoristisch avonturenverhaal vol leuke vondsten, dat doet denken aan Annie M.G. Schmidts 'Pluk van de Petteflet': Ravi die helemaal alleen woont, dieren die mensentaal kunnen verstaan, volwassenen met snode plannen en een hoofdpersoon met een hart van goud. De vanzelfsprekendheid waarmee Ravi omgaat met de dood van zijn moeder is ontroerend beschreven. Sommige gebeurtenissen en personages zijn wat over de top. Wie daarin mee wil gaan, wacht echter een vrolijk avontuur over moed, vriendschap en dierenliefde. Met veel zorg uitgegeven debuut met prachtige, sfeervolle full colour illustraties van wisselend formaat. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar."

Recent
Archief
bottom of page