top of page

Tip

Marian van boekhandel Iwema in Assen tipt mijn boek op hun blog en in hun winkel :-)

"Ravi woont alleen in een caravan aan het water. Zijn trouwe vriend is de zwerfhond IJs. Op Ravi’s verjaardag gebeuren er twee dingen, waardoor zijn leven voorgoed verandert. Van tante Leen krijgt hij een abonnement op een dierentuin cadeau. En Ravi ontmoet die dag Sep, de oude kapitein van het schip de Ballerinus.

De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar directeur Benno de baas is. Benno heeft zijn circusdieren beloofd dat ze op een dag terug naar huis mogen, maar blijkt ze stiekem aan de slager te willen verkopen. Ravi besluit de dieren te redden en ze, met de hulp van Sep, met de Ballerinus naar huis te brengen. Het is het begin van een lange reis vol avonturen over de hele wereld.

Arienne Bolt was docent tot ze stopte met lesgeven om dit boek te schrijven. ‘De laatste reis van de Ballerinus’ is haar debuut en boeit meteen. Bolt creëert een bijna sprookjesachtige sfeer en de avonturen die Ravi beleefd zijn spannend en ontroerend. Linde Faas maakte de prachtige illustraties, die het boek op voorhand al tot een juweeltje maakt. Of zoals Arienne Bolt het zelf verwoordt in een online column: “De illustraties van Linde trekken je nog verder mee die andere wereld in dan de tekst alleen. En dat precies is mijn wens: je in dit boek meenemen naar een andere wereld, eentje die niet helemaal echt bestaat, maar misschien wel zou kúnnen bestaan, waar je zo vaak en zo lang mogelijk wil verblijven, zo graag dat je bedroefd en teleurgesteld bent wanneer het boek uit is. Als kind gebeurde me dat zo vaak. Mijn ultieme geluk was verdwijnen in een boek. En als het met dit boek, De laatste reis van de Ballerinus, mag lukken om een ander zo’n gevoel te bezorgen… Dan zou ik net zo gelukkig zijn, en boven alles vereerd.

Wens uitgekomen, wat mij betreft!"

Nou, hartelijk bedankt, boekhandel Iwema!

Recent
Archief
bottom of page