top of page

Trots


Trotse moeder Isolde heeft een heel fijne recensie geschreven! Ook heeft ze veel mooie foto's gemaakt:

"Mijn eerste gedachte toen ik De laatste reis van de Ballerinus in handen kreeg was ‘wat een juweeltje’! Ik had nog geen letter gelezen, maar de gebonden uitgave met het mooie papier en de prachtige illustraties op zowel het omslag als binnenin het boek gaven een geweldige eerste indruk.

Ik ben begonnen in het boek en was daarna helemaal verkocht. Wat een geweldig boek is De laatste reis van de Ballerinus! Het heeft alles wat je van een goed jeugdboek verwacht: een goed verhaal, passende illustraties, spannend … Een avontuur in een andere wereld om jezelf in te verliezen, los van de werkelijkheid met televisie, internet en idolen en toch geloofwaardig.

Een avontuur met dieren doet het altijd goed bij kinderen volgens mij, maar dit boek heeft net dat beetje extra dat het bijzonder maakt. Ravi, IJs, Sep en John reizen werkelijk de hele wereld rond om alle dieren weer thuis te brengen. Costa Rica, Australië, Afrika, Antarctica, ze komen echt overal. In de omslag van het boek kan je de route volgen.

Het verhaal is prettig geschreven. Het leest heel makkelijk en het is ook heel geschikt om voor te lezen. Geen moeilijke woorden, maar wel zinnen die lekker lopen. De meeste hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. En als het om de inhoud gaat, ik kan het niet beter samenvatten dan de tekst op de achterkant (zie cursieve tekst aan het begin van dit artikel).

De illustraties van De laatste reis van de Ballerinus door Linde Faas zijn zo mooi! Ze vullen het verhaal goed aan en geven het extra kleur en inhoud. De kleuren spatten soms echt van het papier. Wat geweldig dat de uitgever ook ruimte heeft gegeven voor illustraties op twee pagina’s zonder tekst.

Arienne Bolt, de auteur van het boek, heeft in een aantal columns beschreven hoe De laatste reis van de Ballerinus tot stand is gekomen. Rechts in beeld vind je de linkjes naar de verschillende columns. Deze zijn ook heel interessant om te lezen, en inspirerend bovendien.

Ik heb De laatste reis van de Ballerinus voorlopig nog niet uit. Ik heb besloten dat ik het ga voorlezen aan mijn jongste dochter van negen om samen van het mooie boek te kunnen genieten. Gedeeld genieten is dubbel genieten nietwaar? Sommige verhalen moet je gewoon delen. Ik ben eigenlijk alleen maar enthousiast over dit boek en kan iedereen met kinderen vanaf 10 jaar (of zonder) aanraden dit boek aan te schaffen!"

Recent
Archief
bottom of page